Hoe te beginnen met een webshop

webshop beginnen

Wil je een webshop beginnen dan moet deze natuurlijk wel een leuke en aansprekende naam hebben, probeer een zo kort mogelijke naam voor je webwinkel te nemen. Hoe langer de naam is van je shop, hoe minder goed de mensen de naam zullen onthouden. Ga niet moeilijk doen met streepjes en cijfers want dit maakt het alleen maar ingewikkelder voor toekomstige klanten om je website te vinden of te onthouden. Gebruik een professionele extensie als.nl of .com voor je webwinkel. Het is ook slim de Belgische variant ervan te registeren om concurrentie te voorkomen.

webshop beginnen

Wat voor shop wil je bouwen?

Misschien wel een van de belangrijkste dingen op je product na bij een webshop beginnen is de software, met andere woorden wat voor systeem wil je gebruiken om je webshop in te maken. Heb je een systeem gevonden dan is het belangrijk dat je direct begint met je webwinkel in te richten. Je hebt verschillende pakketten die je kunt huren, kies wel een systeem welke goed wordt opgepakt in Google om organisch verkeer te krijgen in je webshop. Het hangt er ook vanaf of je 1 product gaat verkopen of neem je een heel assortiment aan producten.

webshop beginnen

Hoe moeten klanten betalen?

Wanneer klanten een aankoop hebben gedaan moet deze natuurlijk betaald worden voordat deze wordt verzonden. Je kunt verschillende manieren aanbieden, een webshop beginnen zonder betaalopties mee te nemen is eigenlijk niet mogelijk. Tegenwoordig door de concurrentie betaal je geen vaste kosten meer voor een ideal abonnement, alleen een percentage over de verkopen die je hebt. De beste verzend manier is om te verzenden met Postnl, dit is betrouwbaar en er wordt zorgvuldig met de producten omgegaan. Begin je net en heb je nog niet veel pakketjes om te verzenden breng deze dan zelf naar het postkantoor. Dit is als je begint het voordeligste.