Het toenemende belang van een gebruiksvriendelijke website

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen. Een website moet zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn om bezoekers de juiste weg te bieden. Worden ze door de navigatie eenvoudig naar de juiste pagina geleid, is de routing logisch en wordt op het juiste moment de juiste boodschap aan de bezoeker geboden? Er zijn verschillende redenen om een gebruiksvriendelijke website te hebben. Bijvoorbeeld ook voor de resultaten van je SEO werkzaamheden. Verlaten bezoekers je website weer snel zonder interactie te hebben (hoog bouncepercentage) dan kun je daarvoor mindere resultaten behalen. Ook de gebruiksvriendelijkheid van je mobiele website speelt een grote rol.

Een mobielvriendelijke website

Een mobielvriendelijke website is slechts een onderdeel van een gebruiksvriendelijke site, maar wel een hele belangrijke. Niet alleen voor je bezoekers, maar ook voor zoekmachines. De toenemende aantal bezoekers via smartphone heeft ervoor gezorgd dat de grootste zoekmachine ter wereld heeft gekozen om eerste mobiele websites te indexeren, alvorens de desktop variant werd gekozen.

Daarnaast is het natuurlijk voor je bezoekers ook belangrijk dat ze via de smartphone eenvoudig over de website kunnen navigeren. Een website bezoeker op mobiel benaderd een website anders dan een desktop bezoeker, bij het invullen van het design van de website en het bepalen van de customer journey speelt dat een belangrijke rol.

Website software voor betere vindbaarheid

Met de juiste website software in jouw website verwerkt, maak je meer kans om goed te scoren in zoekmachines. Bij SYS platform (een websitebouwer die websites voor coaches bouwt) hebben ze daar goed over nagedacht. Alle gebruikers van het platform krijgen toegang tot handige tools (zoals een redirect plugin, eenvoudige koppeling met Google Analytics). Maar wat nog belangrijker is, is dat ze werken met een gebruiksvriendelijke design zowel voor de eigenaar van de website als voor de bezoekers. Het aanpassen van landingspagina’s gaat eenvoudig en snel en je kunt eenvoudig CTA knoppen op de pagina toevoegen.