Levert je productieproces nog te veel fouten op? Een oplossing die je bedrijf zou moeten overwegen, is het integreren van een vision systeem. Deze systemen helpen bedrijven de productie te stroomlijnen, de productkwaliteit te verbeteren en ongewenste kosten in verband met productfouten en vergissingen te elimineren.

Lees hieronder verder voor meer informatie over vision systeem.

Visiesystemen zijn een geautomatiseerde en kosteneffectieve manier om een ​​verscheidenheid aan producten in realtime te inspecteren. Deze stap kan essentieel zijn om ervoor te zorgen dat de productielijn het product van de hoogste kwaliteit produceert en dat aan de fysieke kenmerken en specificaties van elk artikel wordt voldaan voordat het het magazijn verlaat.

Deze oplossingen kunnen worden ingebed in je productielijn om een ​​constante stroom van informatie te bieden, terwijl ook onderdelen met hoge snelheden worden gemeten en gesorteerd.

Visiesystemen op transportlijnen komen het meest voor in de maakindustrie. Ze zijn echter ook te vinden in een groot aantal verschillende industrieën waar kwaliteitscontrole noodzakelijk is.

Hoe werkt een vision systeem?

Vision systemen kunnen unieke productvormen herkennen, onderdelen snel en efficiënt meten en controleren of onderdelen zich op de juiste positie bevinden. Deze systemen zijn uitgerust met een breed scala aan speciale functies, zoals een camera of meerdere camera’s, barcodescanners, röntgenapparaten, detectoren van vreemde voorwerpen en zelfs video-inspectietools.

Computersoftware die in het vision systeem is ingebouwd, analyseert onmiddellijk afbeeldingen of gegevens die worden vastgelegd terwijl producten het proces doorlopen en activeert een soort actie op basis van die analyse. Deze elementen zijn nodig om fouten of gebreken sneller en efficiënter te herkennen.

Vision system kenmerken

Vision systemen stellen bedrijven in staat om 100% inspectie van onderdelen uit te voeren voor kwaliteitscontroledoeleinden. Door verschillende technologische eigenschappen te combineren, kunt je een vision systeem ontwerpen en bouwen dat eenvoudig in je transportsysteem kan worden geïmplementeerd. Met deze systemen kunt je problemen oplossen en de algehele kwaliteit van je producten verbeteren door gebruik te maken van de gegevens die tijdens het inspectieproces zijn verzameld.