Goedkope windows vps voor jouw website

Goedkope windows vps is belangrijker dan je denkt als ondernemer. Een eigen website is een heel kostbaar bezit voor een ondernemer. Wie een eigen website heeft zal een host nodig hebben om de website op het internet te plaatsen. De host zorgt ervoor dat de internetverbinding stabiel blijft. Bovendien zal de host zorgen dat een klant snel kan navigeren over jouw website. Veelal zal een dergelijke host een flink bedrag per maand vragen voor de hosting van jouw website. Wie net gestart is met zijn bedrijf zit echter niet te wachten op torenhoge maandelijkse abonnementskosten. Het is dan ook goed om een webhost te vinden die niet al te duur is.

Een server op maat voor jou

Als jij bij jouw bedrijf werkt met windows computers is het zaak dat je een webhost vindt die een serverruimte voor dat systeem aanbiedt. Het is in dat geval goed om te kijken naar de snelheid van de server. De snelheid van een server herken je aan een aantal zaken:

  •         Hoeveel Core. Een webhost heeft doorgaans 1 tot en met 3 core in de starterspakketten zitten. Vanaf 4 tot 8 core zit je in de medium tot ultra large pakketten.
  •         Hoeveel MB RAM geheugen. Het instappakket bevat 1000 MB RAM terwijl het Ultra large pakket 8 GB heeft.
  •         Hoeveel GB Sata. Het kleinste pakket heeft doorgaans 20 GB Sata terwijl het maximale pakket 80 Sata heeft.

Herken de goede webhost

Op het moment  dat je een webhost gaat selecteren is er een aantal zaken waar je goed bij moet opletten. Zo is het bij een goede webhost altijd mogelijk om een root toegang tot de server te hebben. Jij bent dus altijd in staat om jouw website aan te passen en de benodigde software te installeren. Je zit daarbij niet vast aan een maximaal aantal bezoeken per dag, week of maand. Daarnaast is het zaak dat er een goede support aanwezig is. Veel webhosts hebben een klantenservice die bijvoorbeeld alleen onder kantooruren open is, terwijl veel vragen en crashes van het systeem juist buiten kantoortijd komen.