Een laptop voor de kleine portemonnee

Tweedehands laptop

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder een laptop. Voornamelijk de generatie die momenteel studeert, heeft vanaf dag 1 al een laptop nodig. En laptops kunnen best duur zijn, als je voor de beste kwaliteit wilt gaan. Of juist een bijzondere grafische kaart. Gelukkig is ook daar tegenwoordig een oplossing voor. Namelijk een refurbished laptop. Refurbished is het engelse woord voor gereviseerd. Dit betekent dat iets gecontroleerd, waar nodig gerepareerd, en opnieuw aangeboden wordt. Deze term komt veel voorbij in de elektronicawereld. Maar is refurbished wel betrouwbaar? En gaat dat niet ten koste van de kwaliteit?

Het verschil tussen nieuw en refurbished

Het grootste verschil tussen de twee is de prijs. Je kunt voor een kleinere prijs, een oorspronkelijk duurder apparaat aanschaffen. Veel mensen maken zich zorgen over de kwaliteit. Maar je kunt het bijvoorbeeld eens vergelijken met een kringloop winkel. Ook daar koop je wel eens producten. Soms zijn ze zelfs 3rde of 4rde hands. Misschien is de verpakking een beetje beschadigd, maar je hebt er nog lang plezier van. En je bent een stuk goedkoper uit. Zo is dit ook met refurbished producten.

Waarom toch wel refurbished kopen

Mocht je nou toevallig ook student zijn, en denken, ik vind een refurbished laptop wel wat. Dan raad ik zeker aan om het te doen. Al helemaal als het je eerste laptop ooit is. Je hebt even veel plezier met een refurbished variant. Vaak wordt er ook nog garantie op geboden. Hierdoor ben je verzekerd in je aankoop en kun je er zonder zorgen gebruik van maken. De laptop is vaak zorgvuldig gecontroleerd en bekeken, en waar nodig gerepareerd. De kwaliteit is dus altijd erg hoog.