Ik zal dit artikel aanvangen door wat meer informatie te geven over wat cloud migratie nou precies inhoudt. Zonder deze kennis kunt u immers niet verder komen in het begrip van dit concept. Een cloud migratiestrategie is een plan dat organisaties implementeren om hun gegevens en applicaties van de desktop architectuur naar de cloud te migreren. Niet alle workloads zullen profiteren van een cloud gebaseerde infrastructuur. Daarom is het belangrijk om de meest efficiënte manier te bepalen om uw applicaties te prioriteren en te migreren voordat uw organisatie operationeel is. Een systematische en gedocumenteerde strategie is essentieel. Voor meer advies over dit onderwerp kunt u terecht bij Thornstein.

De voordelen van cloud migratie

De kracht van de cloud ligt in zijn elastische infrastructuur. Dit voordeel komt op een aantal manieren tot uiting, waaronder: Lagere hostingkosten. Zo hoeft u in de cloud u zich geen zorgen te maken over de vereisten, waaraan u moet voldoen om uw fysieke servers draaiende te houden. Servers worden vaak op abonnementsbasis beheerd via een extern datacenter, waardoor de kapitaalkosten worden verlaagd. Flexibiliteit en schaalbaarheid: Cloudgebaseerde services schalen niet alleen automatisch de capaciteit op basis van groeiende of fluctuerende vraag, maar stellen teams ook in staat om overal samen te werken om applicaties te updaten en problemen op te lossen. Dit geeft operators een aanzienlijk concurrentievoordeel.

Footprint Reduction: wanneer de servercapaciteit toeneemt of afneemt met de behoeften van de cloud, gebruikt deze alleen de energie en middelen die het nodig heeft. U kunt uw datacenter vloot ook terugbrengen tot één of nul om de impact op het milieu te verminderen. Disaster Recovery: dit is belangrijk voor bedrijven van elke omvang, maar is altijd duur voor kleine bedrijven. Tegenwoordig stelt de cloud veel organisaties in staat back-up- en hersteloplossingen te implementeren.Beveiliging: De cloud biedt betere beveiliging dan een datacenter omdat gevoelige data en applicaties centraal worden opgeslagen. Dit betekent dat u zich kunt concentreren op wat belangrijk is voor uw bedrijf zonder dat u last heeft van beveiligingsrisico’s.